1015
EN CZ
HISTORIE - akce dle roků - PODROBNÉ INFORMACE
vše  1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
SCOOTER
web headlinera

  • support band - LOVE GANGSTERS
  • Malá sportovní hala
  • 28. 05. 2008 - začátek 20:00

    Mediální partneři
  • Metro
  • Fajn Radio
  • Bravo
  • XChat
  • poslouchej.net
  • Factory Top 40

    Vstupné: 780 Kč (k stání)

    Předprodej
  • Ticketpro
  • Ticketportal


    Přišel čas oprášit scooterovské heslo „Techno je všechno!“

    Připravte se na světelnou a zvukovou smršť, kterou umí rozpoutat pouze tihle němečtí technomágové – SCOOTER. Jumping All Over The World Tour 2008 se zastaví v Praze 28. května!

    Scooter: „V Česku máme nejvěrnější fanoušky“.




    Scooter - nejúspěšnější singlová kapela od vzniku německých hitparád

    Když se skladba “The Question Is What Is The Question?“ dostala mezi prvních deset skladeb oficiální hitparády,znamenalo to pro H.P. Baxxtera and Co. další rekord – Scooter získali dvacátý top ten hit! S dvaceti top ten hity v kapse jsou Scooter nejúspěšnější německou kapelou od vzniku hitparády v roce 1956.
    Xavier Naidoo a Modern Talking získali stříbrné a bronzové medaile s "pouhými" třinácti místy a mezinárodní hvězdy jako jsou The Bee Gees, Michael Jackson, The Rolling Stones, Pet Shop Boys, Robbie Williams a Britney Spears zůstaly za Scooterem!

    Když to sečteme, Scooter strávili v hitparádách 400 týdnů. To je 8 let. Nebo tři čtvrtiny doby existence kapely.

    Scooter posluchače rozděluje – buď je milujete nebo nesnášíte, ale ignorovat je nelze. To, co dělají, je naprostý opak nudy. Prodali přes 14 milionů nosičů a získali po celém světě přes 80 zlatých a platinových desek a bezpočet dalších trofejí. Jejich alba mluví sama za sebe.

    Přišel čas na bližší pohled na fenomén Scooter:
    V roce 1994 slavila rave scéna triumf a nové techno kluby se rozrůstaly jako houby po dešti. V hitparádách bodovala mdlá evropská taneční a mainstreamová hudba.

    Na tu dobu se scooterovské “Hyper Hyper“nedalo považovat za komerční skladbu a přesto vzali Scooter hitparády útokem.
    Skladby jako “Move Your Ass”, "Friends", "Endless Summer" a "Back In The UK" dokázaly, že Scooter nebyli jen zázrakem jednoho hitu počátku 90.let. “How Much Is The Fish?”, “Maria (I Like It Loud)”, “Nessaja”, One (Always Hardcore)” a “Hello! (Good To Be Back)“, abychom vyjmenovali pár hitů, pokračovaly v jejich spanilé jízdě. Jaké je tajemství úspěchu téhle formace?

    "Zjistit, co neumíte a pak se do toho pustit!" je jeden z oblíbených citátů H.P. “Nemůžete si dovolit ztratit svou zvědavost nebo jistou zdravou naivitu, jinak to můžete rovnou zabalit. Pokud se vytratí ta zábava, nedává to už moc smysl. A lidi vám pořád musí věřit. Děláme ve studiu všechno sami a máme za to respekt fanoušků."

    "Přijde s tím nejbláznivějším nápadem a pak společně tvoříme písničku," popisuje Rick J. Jordan způsob jejich spolupráce. " Ale proto ho tak zbožňuju. Je nám opravdovou inspirací a když si zvyknete na jeho styl, můžete si být jistí, že to bude za něco stát!"


    Hráč na klávesy a zvukový inženýr Rick J. Jordan je zklidňujícím elementem v kapele."Snažím se utřídit ten tvořivý chaos a přidat do produkce své nápady," říká. Má třicet let zkušeností se hrou na klavír a klávesové nástroje a zná klasickou teorii hudby.

    Třetí člen skupiny Jens Thele je spíš mužem v pozadí, který se zabývá obchodními záležitostmi kapely. Jako šéf a mozek KONTOR Records uvádí Scooter na mezinárodní trh a stará se o marketing a koncepci.

    Michael nahradil v kapele Jay Froga, který odešel z kapely v roce 2006. Michael je jeden z nejznámějších houseových DJů v Hamburgu. Už v roce 1997 vyjel na turné Scooter jako předskokan se svým projektem "Shahin & Simon" a remixoval jejich skladby.


    36 singlů, 17 alb a konec v nedohlednu


    Jumping All Over The World
    Po úspěchu "skákacího" hitu “The Question Is What Is The Question?”, dvacátého hitu kapely v Top Ten, vychází jejich osmnácté album “Jumping All Over The World“. Taková pozoruhodná hitparádová bilance chce zdokumentovat a tak se kapela rozhodla vydat limitovanou edici albové novinky s bonusovým diskem, na kterém jsou všechny jejich hitparádové úspěchy. Od “Hyper, Hyper“ k “How Much Is The Fish?“ a dříve nevydané verzi skladby “The Question Is What Is The Question?“ obsahuje bonusový disk vše, po čem touží srdce fanouška.

    Jak již název napovídá “Jumping All Over The World“ je ochuceno jumpstyleovým soundem z Beneluxu,který Scooter propagují po celém světě. Kapela po něm bude doslova skákat. Začala u protinožců se svým prvním australským turné na konci roku 2007 a celosvětovým turné v roce 2008, v rámci kterého navštíví 28. května i Prahu, kde vystoupí po 3 letech. H.P. Baxxter a jeho parta nikdy nepřestávají překvapovat. Nejnovější singl “And No Matches“ s plejádou nových zvuků není výjimkou. H.P. Baxxter nenapodobitelným způsobem skanduje text a nezaměnitelný jumpstyleový rytmus žene skladbu jak stroj. “And No Matches“ byla další hitovkou Scooteru a i tahle skladba se zařadila mezi jejich hitparádové úspěchy. Další rekord, který pokoří, bude tedy téměř jistě ten jejich- právě v těchto dnech vydávají Scooter již třetí singl ze stejnojmenného alba „Jumping All Over The World“.

    Nové album Jumping All Over The World vyšlo i u nás 10.12. 2007.
    Vydává Warner Music.

    Scooter na MySpace: www.myspace.com/scootertechno
    Scooter - CZ Fan pages: www.scootertechno.info

    Discography

    Studio albums
    1995 ...And the Beat Goes On!
    1996 Our Happy Hardcore
    1996 Wicked!
    1997 Age of Love
    1998 No Time to Chill
    1999 Back to the Heavyweight Jam
    2000 Sheffield
    2001 We Bring the Noise!
    2003 The Stadium Techno Experience
    2004 Mind the Gap
    2005 Who's Got the Last Laugh Now?
    2007 The Ultimate Aural Orgasm
    2007 Jumping All Over the World

    Singles
    1994 Vallée De Larmes
    1994 Hyper Hyper
    1995 Move Your Ass!
    1995 Friends
    1995 Endless Summer
    1995 Back In The U.K.
    1996 Let Me Be Your Valentine
    1996 Rebel Yell
    1996 I'm Raving
    1996 Break It Up
    1997 Fire
    1997 The Age Of Love
    1997 No Fate
    1998 How Much Is The Fish?
    1998 We Are The Greatest / I Was Made For Loving You
    1999 Call Me Mañana
    1999 Faster Harder Scooter
    1999 Fuck The Millennium
    2000 I'm Your Pusher
    2000 She's The Sun
    2001 Posse (I Need You On The Floor)
    2001 Aiii Shot The DJ
    2001 Ramp! (The Logical Song)
    2002 Nessaja
    2003 Weekend!
    2003 The Night
    2003 Maria (I Like It Loud)
    2003 Jigga Jigga!
    2004 Shake That!
    2004 One (Always Hardcore)
    2005 Suavemente
    2005 Hello! (Good To Be Back)
    2005 Apache Rocks The Bottom
    2007 Behind The Cow
    2007 Lass Uns Tanzen
    2007 The Question Is What Is The Question?
    2007 And No Matches
    2008 Jumping All Over The World

    Official compilations
    1998 Rough And Tough And Dangerous - The Singles
    2002 Push The Beat For This Jam - The Second Chapter
    2002 24 Carat Gold

    Videos / DVDs
    1996 Happy Hardcore Clips ...And The Show Goes On!
    1998 Rough And Tough And Dangerous
    2002 Encore: Live and Direct
    2002 24 Carat Gold
    2006 Excess All Areas

    Live albums
    2002 Encore: Live and Direct
    2006 Excess All Areas

  • SCOOTER - Klik pro originální velikost
    1015